In de Technologiecoalitie hebben werkgeversverenigingen, vakbonden en opleidingsfondsen hun krachten gebundeld rond gezamenlijke ambities voor het onderwijs en de arbeidsmarkt in de techniek en technologie. Monique van der Voort is voorzitter van deze samenwerking.

Deelnemers van de Technologiecoalitie zijn onder meer Koninklijke Metaalunie, Techniek  Nederland, Bouwend Nederland en FNV. “Wij zijn het aanspreekpunt op het gebied van techniek, technisch onderwijs en de technische arbeidsmarkt voor partijen als de provincie, gemeenten en het onderwijs”, vertelt Van der Voort. “Ondanks dat we allemaal van verschillende organisaties afkomstig zijn, voelt het toch ook echt als collega’s wanneer we samen komen.”

Van der Voort is een echte verbinder. Ze ziet dat het bedrijfsleven in Noord-Holland steeds beter gaat samenwerken en ook meer verenigd raakt op thema’s, zoals het bedrijventerrein van de toekomst. “In eerste instantie is binnen de Technologiecoalitie ons doel, dat zoveel mogelijk mensen voor techniek kiezen.”

Binnen het manifest Werken en ontwikkelen 2030 Noord-Holland werken overheid, bedrijfsleven en onderwijs samen aan een veerkrachtige technische en technologische arbeidsmarkt voor een duurzaam en groen Noord-Holland. Als onderdeel van de activiteiten wordt jaarlijks de Technologietafel georganiseerd voor iedereen die zich bezighoudt met vraagstukken rond de arbeidsmarkt voor technisch en technologisch geschoold personeel. Op 13 juni 2024 was de 7e editie van dit evenement.

Back To Top